perjantai 2. toukokuuta 2014

Jalkatreeniä!


Pakko tulla kyllä hehkuttaan kuinka onnistunut jalkatreeni minulla tänään oli! Lähdin iltapäivällä vasta salille, kun kävin äidin kenkäkaupassa kuvailemassa paljon kenkiä nettisivuille, niin pääsin vasta sen jälkeen treenaan.
Mun polvi on ollut nyt aika hyvä, välillä tosin polvitaipeessa tuntuu pientä särkyä ja tämä johtuu melkein kokonaan sitä, jos seison todella paljon. Kuvaillessa, jouduin olemaan välillä ikävässä asennossa ja polvi muuta tarvitse..

Taitaa olla huomenna tällanen fiilis! :D
Kuitenkin salille päästyäni lähdin verkkaan pienellä kyykkyjumpalla, jotta saan hyvin kroppaa lämpöiseksi. Kun hiki tuli hieman pintaan oli vuorossa perusteellinen venyttely. Monilla on eri mielipiteitä mm. koska ja milloin pitäisi venytellä, mutta mielestäni olisi tärkeää venytellä aina hyvin ennen treeniä ja treenin jälkeen samana iltana hieman paikkoja auki. Joidenkin mielestä vasta treenin jälkeen...mutta en koe itse sitä tarpeelliseksi jos kerta illalla venyttelen myös :)

Tässä oli tämän päivän treeniohjelma! 
Kuvat on lainattu Nettitreenin ohjelmasta! :)

Jalkatreeni:

1) Alkulämmittely

2) Jalkaprässi
   - 3x niin monta toistoa kuin menee (yrittää  saada toistot 10-12 välille)
12x 120kg, 12x 140kg, 10 x 160kg ja 6 x184kg!!

3) Penkille nousu käsipainoilla
   - 3x 10 
10x 9kg, 10x 10kg ja 10x 12,5kg

4) Jalkaprässi yhdellä jalalla
   - 3x 15
3x (12 x 60kg)


5) Etukyykky levypainolla
   - 3x 20

6) Sivukyykky
   - 3x 15

7) Jalkojen ojennus penkillä
   - 3x15

8) Pohkeet Smithissä
   - 3x 20

Tosiaan pieni hehkutus, sillä kuten huomatte jalkaprässin kohdalla on alleviivattu kohta, koska kokeilin kuinka paljon jaksan sillä 180kg:lla jos sekin raja menisi joskus rikki ja 6 toistoa meni! Aika repillä meni viimeiset toistoa ja nyt pakarat kiittää...tai oikeastaan huomenna ne kiittää vielä enemmän :D Eli kohta se 200kg:n rajakin menee rikki! Mutta pikku hiljaa ;) en halua rasittaa itteeni liikaa! Varsinkaan polveani.. Mutta tää on aina kiva jos ollaan Samin kanssa samaan aikaa salilla ja molemmilla sattuu olemaan jalkapäivä niin minä hehkutan mun 180kg:lla ja Sami vetää yhdellä jalalla 250kg ! Aavistuksen tulee vieressä katsellessa sellanen olo, että on mulla vielä matkaa! Huhu!

Yhdellä jalalla en ihan jaksanut 60kg:lla tehdä 15 toistoa, joten jätin sen sinne 12 toistoon per jalka, sillä vasen jalka saa tehdä aika kovasti töitä, jotta saa edes sen 10 toistoa..viimeiset toistot piti ottaa pienellä avulla, eli pikkasen otin vastaan oikealla jalalla.


Sivukyykkyä en uskalla vielä kovin paljoa tehdä levypainolla, sivukyykyssä on ihan tarpeeksi haastetta mun polvelle jo ilman levyä, joten parempi näin. Se on heti jos polvi on sivuttain suorassa ja jos väännän väärin tai kohdistan huonosti sille painoa, se voi napsahtaa hetkenä minä hyvänsä...joten saan kuunnella hyvin tarkkaan omaa kroppaakin!

Meidän salilla ei valitettavasti ole Smith-laitetta, joten pohkeet tein sitten vaan jalkaprässillä. Pistin 60kg painoa ja pikkasen pohkeet poltti! 

Kuva lainattu netistä.

Huomenna on luvassa kunnon selkätreeni ja sunnuntaina minulla on "lepo" eli olen koko aamupäivän ratsastuskisoissa ja illalla taas autossa istumista kun hevosta viedään ultraan. Tavallisia lepopäiviä minulle..! ;)
Postausehdotuksia saa ja pitää laittaa!



2 kommenttia:

  1. Miten teet ton jalkojen ojennuksen penlillä? Ymmärsinkö siis kuvasta oikein että makaat mahallas siinä ja ojentelet jalkoja suoraks? Mä ihailen sun jalkoja niin kybällä että taidan ottaa vähän mallia sun jalkatreenistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siis, eli menen mahalleni tuohon penkille, lonkkaluut jää aika lailla reunaan, ja siitä jalat koukkuun penkin alle, niin ettei osu maahan, ja työnnän jalat ylös takapuolella. Laitan muutaman kilon nilkkapainot nilkkoihin, niin saan paremman tunteen liikkeeseen! Kokeile ihmeessä ;)!

      Poista