torstai 29. toukokuuta 2014

Uusi tuttavuus: Voimanosto

Hei kaikille!

Edellisellä kuntosalillani sijaitsee myös painonnostosali, ja sielä tulikin muutamia kertoja treenattua vuoden aikana. Minua on aina pyydetty käymään joskus voimanosto harkoissa, mutta olen aina jotenkin vieroksunut lajia, mutta pari viikkoa sitten uskalsin mennä naisten ryhmään ja kyllä kannatti!

Maanantaina oli uudelleen harkat ja mä taidan olla aika kiinnostunut tästäkin lajista! Tehtiin silloin ensin syväkyykkyä ja sen perään penkkipunnerrusta, rintalihaksia käsipainoilla ja vatsoja kiekolla.

Aloitin 20kg:n tangolla ihan tekemällä 10 syväkyykkyä niin valmentaja näki omaa tekniikkaa ja huomasi heti, että mun kyykky kiertää. Oikea puolini ilmeisesti jotenkin työntää kovemmi ja tekee pienen kierron olkapäästä alkaen. Muutaman kerran jälkeen keskityin omaan asebtoon ja sain jo hyvää kyykkyä tehtyä.
Siitä alettiin nostaan painoa, laitettiin 40kg tankoon ja ei muuta kun ass to the grass! Joten ittellä on aina vaikee se eka kyykky,  tai en osaa selittää,  ehkä kun olen tottunut siihe että näen peilistä oman asennion, nään koska ja miten mun jalat ja selkä menee. Tehtii aina 5 toistoa per sarja. Tehtiin siis ensin ne 10x20kg ja sitten 5x40kg, 5x50kg, 5x55kg, 5x55kg, 5x55kg. Loppusarjoilla oma kyykky alko jo oleen ihan ok hyvää, joten eiköhän tää tästä!


Sitten oli vuorossa sitä tuskallista penkkipunnerrusta :D mun inhokki liike, joten ehkä senkin takia heikoin!
Aloitettiin vähän katsomalla ja muistelemalla tekniikkaa pelkällä tangolla. Piti taas muistaa ne kyynärpäät sivuille, rintaa hyvin ulos, jalat kunnolla maahan, puristaa tangosta, lavat yhteen, työntää jaloilla....liikaa muistamista mutta kyllä mä sieltä muutamia sain tehtyä ihan kelvollisen näköisiä! Punnerran aina liikaa mahalle eikä suorana ylös käsiä, ei tehty ku muutama sarja 40kg:lla ja loput 35 niin hiottiin ja hiottiin vaan tekniikkaa. Vaikeaa mutta enköhän mä tästä!!

Eilen keskiviikkona oli taas harkat ja aloitettiin heti maastavedolla. Silloin ekoissa harkoissa tehtiin myös maastavetoa ja tekniikka meni aivan jonnekin minne ei pitänyt ja siinähän meinasi selkä mennä taas... Mutta nyt tällä kertaa otin heti kunnon asennon maveen ja vyön käyttöön siinä 70kg:n kohdalla. Tehtiin 5x40kg, 5x50kg, 5x60kg, 5x70kg, 5x80kg, 5x90kg, 4x90kg (tässä viimeinen toisto oli jo niin huonolla tekniikalla, etten lähtenyt repiin enempää) ja 5x80kg. Valmentaja sanoikin, että kyllä minä nyt ykkösenä ehkä sen 110-120kg nostan, mutta mä en uskalla vielä selän takia.

Jotenkin mietin aivan liikaa koko nostoa, omaa hengitystä, miten mun jalat on, onko pylly hyvällä korkeudella......Pitäis vaan NOSTAA eikä miettiä enempää. Asento kuntoon, hyvin henkee ja nostaa se rauta ylös. Tappelu on siis aivan kokonaa oman itseni kanssa, ei se 90kg tunnu vielä pahalta, mutta ajatus 95kg:sta niin hui, heti mieli vetää pakit. Mutta kun paljon harjoittelee niin eiköhän se 100kg:n mene kohta rikki :)


Tämän jälkeen tehtiin kapeaa penkkipunnerrusta. Aloitettiin ensin penkällä tangolla ja katsottiin tekniikka kuntoon. Sitten tehtiin 5x30kg, 5x35kg, 4x40kg, 4x40kg, 5x35kg ja 5x35kg. Nuo 40-kympillä tehdyt oli kyllä niin revittyjä, että piti ottaa 5kg pois. Tulee vähän surkea olo, kun en saa nostettua yhtä paljon kuin muut tytöt..okei ne on käyneet jo hetken aikaa sielä, mutta silti..Vihaan olla porukan huonoin, mutta pakko jostain on aloittaa..

Penkin jälkeen tehtiin pystypunnerrusta tangolla, ensin pelkällä tangolla ja loput sarjat 30kg.lla. Tehtiin siis 6x20kg, 6x30, 6x30, 6x30 ja 6x30kg. Valmentaja sanoikin, että olkapäät selkeästi kehittyneemmät kuin rintalihakset...Ei ihme, sillä olen rintalihaksia vähemmän tehnyt! Tästä tuli hyvä fiilis kun jaksoin hyvin tehdä kaikki sarjat loppuun ja ilman pientä apua polvien kautta tankoa ylös. Nyt aivan puhtaasti punnersin ylös ja alas :)

Lopuksi tehtiin vatsoja taas kiekolla niskan takana. Viimeksi sain 10kg:n kiekolla 10 toistosta vain 5 toistoa tehtyä ja loput sitten vitosen kiekolla, mutta NYT! Sain kaikki 5 sarjaa tehtyä kaikki 10kg:n kiekolla! Jokaisessa sarjassa oli siis 10 toistoa ja vaikka muutaman jouduin ottaan kahteen kertaa, kun en meinannut saada loppuun, niin ei haittaa! Aivan loistava fiilis!!

Sain sitten illalla hyvää ruokaa palkaksi suorituksesta! Naudan sisäfilettä (gotta get that protein!), parsakaalia (lempparia) ja perunamuussia! Kyllä kelpasi! Tämä tyttö toivottaa kaikille hyvää loppu viikkoa ja hyviä treenejä! Postailen todennäisesti vasta viikonloppuna! Huomenna mennään kaverin kanssa salille ja sitten lauantaina onkin kahdet YO-juhlat ja illalla reivaan aamuun asti ja juhliin kavereiden lakin saantia!



Onko teille Voimanosto tuttu laji?

17 kommenttia:

  1. Kiitos kommentistasi ! :) Joo, siis itselläni ei todellakaan ole ikinä ollut kiire lavoille, olen niin kriittinen varmasti ihan loppuun asti. En myöskään ymmärrä ihmisiä jotka lähtee vuoden treenaamisella kisaamaan, itse en lähtisi edes kokeilemaan vaan haluan lavalla olla sitten oikeasti valmis.. :) ja tervetuloa malliksi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu minusta tuntuu, että jos kisoihin pääsen, niin en silti varmaa ole tyytyväinen kroppaan kun vaadin itseltäni kaiken.. mutta todellakin pakko olla super hyvässä kunnossa jotta pärjää. Ei kiire, ei stressiä, se tapahtuu jos tapahtuu ;) ja ilomielin tulen!

      Poista
    2. Voiks sulle jutella fbssä? T. Oula

      Poista
  2. Hei! Ihanat noi sun punaiset housut! Minkä merkkiset/mistä noita saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ostin Budapestista Berska nimisestä liikkeestä, ovat todella paksua leggings kangasta :) mun ykköshousit tällä hetkellä!

      Poista
    2. Aivan ihanat! Pitää ilmeisesti mennä Tallinnaan katsastamaan löytyiskö sieltä noita housuja..

      Poista
    3. Juu sieltä voi löytyä :)

      Poista
  3. Tuota pyllyä kun saisi kouria ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on..joka miehen unelmapeppu ;) sitä ei kannata piilotella missään tilantees.voisit lisäillä bikinikuvia tänne ;)

      Poista
    2. kyllä niidenkin aika tulee, kunhan saadaan kesä käytiin! ;)

      Poista
    3. Niitä odotellessa ;)

      Poista
  4. Hei! Ihanaa kuulla että joku muukin murehtii samoja juttuja ku mie!! Jotenkin välillä vaan miettii et eiks sitä oikeesti kehity yhtään nopeemmin... jotenki niin hermoja raastavaa hidasta kehitystä verrattuna muihin :D itelläni on vaikeaa toi kyykkyy, alas mennessä lonkankoukistajat ei anna periksi ja turhauttaa just pienet painot mutta tekniikka on tärkein! Tuli niin helpottunu olo ku luin tän.. en oo yksin ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et todellakaan ole yksin! Meitä on monta ;) tsemppiä omiin treeneihisi!! :)

      Poista
  5. ei mutta ihanampaa takapuolta saa hakea

    VastaaPoista